Der er skabt et sammenhængende byrumsforløb fra Nørreport og hele vejen til Amager Torv.
Købmagergade besøges af 100.000 mennesker om dagen – derfor et niveaufrit bygulv.
21.000 kvadratmeter natursten i sorte og hvide nuancer skaber et helt unikt gadeforløb.
Kultorvet, Hauser Plads og Trinitatis Kirkeplads ved Rundetårn har forskellige belægninger.
Under navnet KBP.EU er POLYFORM arkitekter gået sammen med hollandske Karres en Brands om designet af det nye Købmagergade. Arkitekterne har skabt et sammenhængende byrumsforløb fra Nørreport og hele vejen ned gennem det københavnske strøg til Amagertorv. De kalder projektet Fra Kultorvet til Mælkevejen.
Det sammenhængende byrumsforløb fra Nørreport til Amagertorv sikrer både byrumsmæssige oplevelser og størst mulig fleksibilitet blandt mange forskellige brugere. På en travl dag besøges Købmagergade af 100.000 mennesker. Derfor er der skabt ét sammenhængende og niveaufrit bygulv, som strækker sig fra facade til facade i gadeforløbene og på de tilhørende pladser. Chaussésten i sorte og hvide nuancer skaber et helt unikt gadeforløb. Belægningen skifter langsomt karakter fra at være lys i gaderne til at være mørk på pladserne. På denne måde spiller belægningen og byrummene sammen. Der er i alt lagt 19.000 kvadratmeter granit.
Købmagergades tre forskellige pladser fremhæves hver især for deres særlige historik eller funktion med natursten fra ZURFACE. På Kultorvet skifter belægningen til sort som en reference til torvets historie som kulsælgernes markedsplads. Herudover fungerer den nye multifunktionelle fontæne på Kultorvet både som et samlingssted med runde bænke og scene ved forskellige arrangementer.
På Hauser Plads skifter den hårde belægning til bløde og frodige bakker. Hauser Plads er den grønne oase midt i centrum – et fristed, hvor man kan gynge, lege eller bare slappe af. På Trinitatis Kirkeplads foran Rundetårn skifter belægningen igen karakter og understreger Rundetårns særlige historie som observatorium. En stjernehimmel af små lys i belægningen forbinder himmel og jord.
STED / København
OPFØRELSESÅR / 2013
ARKITEKT / Karrres + Brands Landschaparchitecten BV / Polyform Arkitekter
BYGHERRE / Københavns Kommune
MATERIALE / G359, G311, G322, G308, G341