Med 15 års erfaring fra salg til byggebranchen skal Jesper Madsen som ny CEO sikre en fortsat udvikling og øge markedsandelen.

Fremtidens byggeri skal være mere bæredygtigt, og den udvikling skal natursten fra ZURFACE A/S være med til at sikre.

Som materialer skabt af naturen ved vulkansk aktivitet i undergrunden for to milliarder år siden er granit og andre naturstensprodukter en del af løsningen til en begrænsning af byggeriets klimapåvirkninger og ressourceforbrug, fastslår Jesper Madsen, der er tiltrådt som ny CEO for ZURFACE A/S.

»Når vi taler bæredygtighed, er natursten et unikt produkt, fordi det er skabt af naturen og samtidig er uorganisk. På den måde skiller natursten sig ud fra alle andre produkter, der typisk er fremstillet og sammensat af forskellige materialer og komponenter. Derfor har natursten et stort potentiale, når vi taler bæredygtige løsninger til byggeriet i den grønne omstilling,« siger Jesper Madsen.

Den nye direktør kommer med 15 års erfaring fra salg til byggebranchen på såvel det danske som på de udenlandske markeder og ser frem til at stå i spidsen for ZURFACE A/S med fokus på en fortsat udvikling af koncernen, og et stadig større fokus på bæredygtighed og FNs verdensmål som en del af konceptet.

»ZURFACE har allerede stort fokus på bæredygtighed i processerne fra brydningen af granit i egne brud, i forarbejdningen af stenene og ikke mindst i genanvendelse af eksempelvis brosten med en levetid på flere hundrede år. Tidligere blev mange brosten knust, når der blev etableret nye belægninger. I dag får de i større og større omfang et nyt liv som et solidt underlag i nye rammer. Det er et område, vi hele tiden skal have fokus på at optimere og blive endnu stærkere på,« siger Jesper Madsen.

Bæredygtig brydning og genbrug

Som den eneste leverandør på det danske marked bryder ZURFACE A/S selv granit på Bornholm. Det sker på den mest skånsomme måde med nøje planlægning og effektive sprængningsmetoder for at udnytte naturressourcerne bedst muligt og opnå en 100 procent udnyttelse af materialerne med mindst muligt spild og miljøbelastning.

Desuden opkøber og forarbejder ZURFACE også genbrugsmaterialer som brosten og andre sten til belægninger og genanvender dem i nye projekter.

»Der er en voksende efterspørgsel på genbrugsmaterialer, og interessen forventer vi kun vil stige fremadrettet. Desuden lægger vi vægt på nærhed i brydningen og forarbejdningen, når vi eksempelvis kan mindske CO2-belastningen af miljøet ved at anvende vores stenbrud på Bornholm frem for at fragte sten langvejs fra – eksempelvis fra Kina og resten af Asien. Det er en tankegang, vi også gerne vil have markedet til at have endnu større fokus på,« siger Jesper Madsen.

Med bæredygtighed som en rød tråd i virksomhedens filosofi tænkt ind i alle led af værdikæden understreger Jesper Madsen, at natursten opfylder mange af forudsætningerne til de nye krav til anvendelse af bæredygtige byggematerialer. De krav er beskrevet i den nye nationale strategi for bæredygtigt byggeri, der blev vedtaget med et bredt politisk flertal i marts i år og nu skal implementeres af bygge- og anlægsbranchens mange aktører.

Større synergi og synlighed

Jesper Madsen er uddannet ingeniør og kommer med en kommerciel baggrund som blandt andet Head of Sales Europe hos facadeentreprenøren HSHansen A/S, hvor han bl.a. har stået for salget af facadeløsninger til en række større offentlige og private byggerier i Danmark samt i udlandet. På den måde har han været med til at bidrage til den store vækst og udvikling, som HSHansen A/S har oplevet de seneste år. Desuden nåede Jesper Madsen senest i en kort periode at være Salgsdirektør i Roust Træ, inden han fik muligheden for at stå i spidsen for ZURFACE A/S.

»Det er en spændende virksomhed med mange muligheder for at skabe endnu større synergi mellem de forskellige forretningsområder. Desuden skal vi positionere os yderligere ved blandt andet at være mere synlige i markedet og formidle historierne om den værdi, som produkterne skaber. Jeg brænder for at have med mennesker at gøre og glæder mig til at være med til at skabe de bedst mulige rammer for, at vi sammen kan skabe de bedst mulige resultater,« siger Jesper Madsen.

Aktuelle nyheder

Kontakt os
Luk
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen